مفاهیم ادراکی تبلیغات

 

مفاهیم ادراکی تبلیغات

 

تصمیماتی که در تجارت گرفته می شود دارای ریشه های عصبی بوده  و درصد بالایی از این تصمیمات خیلی منطقی نیستند . مرکزاین تصمیمات مغز نیست . مرکز  تصمیمات شهودی در قسمت قفسه سینه است و برای اینکه تصمیمات خوبی گرفته شود باید فکر های مثبت از جنس اعتماد داشته باشیم .  خیلی از آدمها در چنین حالتی تصمیمات خوبی می گیرند

Making business  =  Making  brands

 برند مثل  بچه انسان بوده و نباید به حال خودش واگذار شود . چیزی که روی محصول می بینیم همان لوگو است .  برند ادراکی  است که در اثر استفاده و شنیده ها در بازار شکل میگیرد . مثلاً با مشاهده یک علامت مثل نایک تصورات شما از آن متفاوت است.

حتما باید ادراک خوبی از محصول وجود داشته باشد تا از انجام تجارت موفق مطمئن بود .  برای ایجاد یک برند دو سنگ بنای اصلی لازم است .  در واقع  دو بال اصلی ایجاد برند  عبارتند از :

1- Product performance

2-  IMC : Integrated  marketing  communication

 

Product performance :  یعنی  مطلوبیت شکل و کارائی از نظر قیمت و کیفیت .

 marketing communication :   آمیخته های ارتباطات بازاریابی

 

 با یکسری ابزارها می توان عملکرد محصول را به بازار معرفی کرد و با مشتری ارتباط برقرار نمود . این ابزارها  همان آمیخته های ارتباطی بازاریابی MC هستند که عبارتند از :

 

IMC:

تبلیغات Advertising  - بازاریابی مستقیم Direct marketing - روابط عمومی  Public Relationship - ابزار های پیشبرد فروش Sales  Promotion - فروش شخصیPersonal Selling - بسته بندی  Packaging -  اسپانسرینگ  و رویداد Sponsorship and Event -  خدمات  امور مشتریان  Customer Services .

 

هدف کلی  بازاریابی ایجاد برند قوی است در این حالت فروش به صورت تضمینی و راحت انجام میشود .

 

نمادهای  ارزش یک برند عبارتند از :

1-  میزان آگاهی

2- چگونگی انتقال معنی از ذهن

3-  داشتن سهم بیشتر بازار یا رهب بازار بودن

4-  درک مردم از کیفیت محصول

 

فروشنده ها برای فروش بهتر همیشه به یک برند نیاز دارند و  خریداران خودشان را با برندها تعریف می کند .

 

تبلیغات : 

همانگونه که قبلاً اشاره کردیم تبلیغات یکی از ابزارهای MC است که خود تبلیغات  دارای خصوصیات ذیل هستند :

  1-  غیر شخصی :  مخاطبین انبوهی که از نظر جغرافیایی پراکنده  هستند .

2- هزینه بر بودن :  هزینه تبلیغات رسانه ای بالاست .

3-  دسترسی بالا :  مشتریان پراکنده بایستی دسترسی  داشته باشد .

  

فلسفه وجودی تبلیغات ایجاد آگاهی و نگهداشتن برند در ذهن مردم می باشد.

خیلی از شرکت‌ها می‌دانند که تبلیغات اثربخش نیست اما ریسک کرده  و همیشه بدلیل رقابت تبلیغات را  مد نظر می گیرند .


در مکتب سورئال هنری ، دورکن  وجود دارد :

1-  مجاورت غیرقابل انتظار

2-  غافلگیر کننده بودن

 

نکات قابل توجه در آگهی های موفق :

1-  شکستن عرف مردم به دلیل جلب توجه

2-  توجه به شرایط اقتصادی جامعه  و مردم

3-  صراحت لهجه و سادگی ارائه ایده

4-  واقع بینی

5- غافلگیرکننده بودن

 

ایده های جدید و تجاری زاییده  سادگی هاست  تقریبا"  بیشتر ایده ها از محیط های ساده و ذهن ساده شکل‌گیری می‌شوند .

 

بازاریابی مستقیم :

ابتدا لازم است یک بانک اطلاعاتی داشته باشیم و بر اساس آن مستقیم و بدون واسطه ارتباط برقرار کنیم که پیش نیاز آن داشتن یک سیستم  CRM است . برای بازاریابی مستقیم ابزاری های مختلفی وجود دارد که  برخی از آنها  عبارتند از:

1-  بازاریابی الکترونیکی E marketing

2-  بازاریابی تلفنی  Telemarketing

3-  بازاریابی کیوسک    Kiosk marketing

4-  بازاریابی کاتالوگی Catalogue marketing

5- خرید از طریق تلویزیون  TV shopping

 

 روابط عمومی :

روابط عمومی تصویر مناسبی از شرکت در جامعه ایجاد می کند .  برای مثال وقتی تبلیغات اثربخشی خود را از دست میدهد یک شخص که در جامعه اعتبار دارد وارد عمل میشود مثل یک مقاله توسط یک پزشک خوب .

جایی که نیازمند ایجاد  اعتبار و اعتماد هستیم  و از طرف دیگر دسترسی به مخاطبین سخت  و این مخاطبین در مناطق مختلف جامعه وجود داشته باشند ،  باید از ابزارهای ذیل استفاده نماییم :

1-  خبر     2-  سخنرانی   3- چیزهایی که هویتها ی یکسانی از شرکت را نشان بدهد   4 -  گزارش هایی که ازشرکت منتشر شود .

زمانی که تصویر یا Immage تخریب شده باشد سراغ روابط عمومی میروبم .  یکی از حالتهای خواص روابط عمومی سخن پراکنیPublicity  است .



ابزارهای پیشبرد فروش :

این ابزارها در کوتاه مدت جواب می‌دهد  و استفاده بیش از حد آن مخرب برند بوده و برخی از آیتم های آن در مرحله معرفی  اولیه محصول هم استفاده میشود:  و  gift  و  game و  contest و  cash rebate و  coupon و  discount و   pop  و  Loyalty Program و  patronage reward .

 این ابزارها ارزش افزوده ای را به محصول اضافه می کنند که مشتری را تحریک به خرید می‌نمایند. استفاده افراطی  مخرب برند است .  اصولا درآمد با پیشبرد افزایش یافته و به تبع آن هزینه ها نیز افزایش پیدا می کنند .  در اینجا مشتریان وفادار به برند نیست  و فقط به دنبال جایزه هستند .  البته موارد فوق بستگی به بعد فرهنگی جامعه نیز دارد .



فروش شخصی :

اصلی ترین ابزار در بازار B2B می باشد . پارادایم فروش عوض شده و بسیار استراتژیک می باشد .  قبلا عامل فروش Push  بود Hand selling . یعنی هر آنچه که در دست داشتیم باید میفروختیم .  امروزه عامل موفقیت در فروش این است که بتوانیم روابط بلند مدت برقرار کنیم .  

اگر بخواهیم به وظایف فروشنده اشاراتی داشته باشیم کار اصلی این است که مشتری جدید بیاورند وفقط بایستی شنونده خوبی باشند  و همچنین مذاکره کننده خوبی باشند.  وظیفه اصلی فروشنده ایجاد روابط بلند مدت خوب با مشتری است .

نگرش جدید برای فروش این است که هم نقش فروشنده را بازی ‌کند  و از طرف دیگر نقش خریدار را هم بازی کند .

 ساختارنیروی فروش چهار حالت بیشتر ندارد :

1-   قلمرو جغرافیایی و منطقه‌ای

2-  محصول

3-  مشتری

4-  ترکیبی

 

دقت کنیم در تیم‌های فروش و مذاکره گروهی، تعداد از یک عددی بالاتر نرود چون مشتری گیج و سردرگم میشود .  افراد حاضر در تیم بایستی آموزش ببینند .  تقسیم کار بین اعضای تیم بسیار مهم است .

مشخصات یک نیروی فروش خوب :

شنونده بسیار خوبی باشد .  انگیزه درونی داشته باشد .  نظم کاری بالا از نظر ظاهری و روش کاری .  افرادی که بتوانند مذاکره را به قرارداد تبدیل کنند .  افرادی که بتوانند روابط  بلندمدتی را برقرار کنند .

 

اهداف آموزش نیروهای فروش شامل:

 1- معرفی تاریخچه محصول و برند 2-  اطلاعات مشتری ها و محصولات  3-  ارائه اثربخش 4-  آگاهی از رویه های شرکت

 

بسته بندی :

روشی برای محافظت از محصول است و بوسیله آن  توجه مشتری به محصول  جلب می شود .  بسته بندی همان بیلبرد مینیاتوری محصول است هرچقدر بسته بندی مقاوم تر باشد ،  برند  بیشتر ماندگاری ذهنی خواهد داشت .

وقتی در تجارتی هیچ مزیتی نباشد به چه واسطه ای  بازار را صاحب شویم ؟    یقینا" بسته‌بندی .



اسپانسرینگ و رویداد :

مشتری درگیر سخن پراکنی  می شود .  برند باید  سر زبان بیوفتد .  لزوما بهترین تصاویر منجر به ساخت یک فیلم خوب نمی شود و احتیاج به سناریوی خاص دارد .  اسپانسر شدن از دو جهت تأثیر می گذارد 1 -  میزان آگاهی دیگران افزایش پیدا میکند 2 -  سر زبان می‌افتد و کمک می‌کند که جامعه تصویری از برند را درک نمایند .

 

اسپانسرشیپ  شدن چگونه  برند می سازند؟

1-  درون سازمان یکدلی و همزبانی به وجود می آید 2-  برای مشتری یک تجربه جدید ایجاد  می شود 3-  حضور از یک واقعه ، آگاهی را بالا میبرد 4-  آدمها با برند رویارو می شوند و نرخ مواجه شدن بالا میرود . 5-  استفاده از این واقعه برای انتقال معنی به ذهن مشتری 6-  اگر اسپانسر بشویم بخشی از آن واقعه خواهیم شد .



چگونه اسپانسرشیپ اثربخش باشیم؟

1- هدف از اسپانسر شدن باید مشخص شود 2-  از قبل این فعالیت ها را باید مشخص کنیم 3-  اسپانسر چیزی شویم که تناسب استثنایی با کار ما را داشته باشد 4-  در صورت امکان مالک اسپانسر شویم 5-  استفاده از فرصت و ایجاد Publicity برای پیچیدن اسم سر زبان 6- بررسی  رقبا و پیشنهاد ها و پیش بینی ها و مدیریت عمومی



خدمات مشتریان :

زمانی فقط مختص آدم های پولدار بود .  نحوه برخورد با مشتری خیلی مهم است .  باید حس خوب ایجاد کنیم  چرا که نحوه برخورد یک پیام به مشتری منتقل می کنند و این نحوه برخورد  نوعی تبلیغات محسوب می شود .

 

Media  : مدیر کانال ارتباط با مشتری و بازار است همانگونه که مشاهده کردید ، آمیخته های ارتباطی بازاریابی در بالا توضیح داده شد اگر اینها از هم جدا باشند برند خوبی نخواهیم داشت مهم این است که ترکیبات با هم یکپارچه شوند و رسیدن به یکپارچه سازی کانال های ارتباطی بازاریابی  یکی از بزرگترین وظایف مدیریت است .

 

برای IMC آغاز و پایانی وجود  ندارد  

برای ایجاد IMC  دومرحله  باید طی شود  که به وسیله این دو مرحله در داخل سازمان یکدلی ایجاد میشود .

one voice  one look -1    یک صدا و یک شکل 

2- strategic consistency  ثبات استراتژیکی

 

وظیفه اصلی مدیر برند در وهله  اول  انتخاب  آمیخته  ارتباطات بازاریابی و انتخاب رسانه و کار کردن روی جنبه‌های ناملموس برند است . باید یک پیام از طریق رسانه به مشتری انتقال شود .  هرچقدر MC  یک شکل تر باشد مشتری کمتر  گیج می‌شود .




هر برند دارای دو دسته ویژگی است :

1-  ویژگی های ملموس Tangible : طراحی - کیفیت - مواد تشکیل دهنده -  اندازه -   شکل - قیمت

2-  ویژگیهای ناملموس Intangible : ادراک برند-  تصویر برند-  خاطرات برند و ارزش برند

 

تقریباً ۷۵ درصد سوئیچ های برند ربطی به خود محصول نداشته و بستگی به جنبه‌های ناملموس برند دارند . برند یک قرارداد است .قراردادی مجازی که مشتری می‌تواند آن را به صورت یکطرفه فسخ نماید .  اگر بیش از چیزی که هستیم قول بدهیم در مشتری چیزهایی شکل می‌گیرد و ادراکات ذهنی لطمه به برند وارد میکند .  قول بایستی واقعی باشد . همان چیزی که هستیم بگوییم.

 

تصویری که می‌خواهیم در ذهن مردم  ایجاد کنیم باید واقع‌بینانه و خلاقانه باشد و از طرف دیگر زمان بر نباشد .  

مشتری محصول را به خاطر منفعتی که دارد میخرد ولی برخی اوقات آپشن های کالا برای تصمیم گیری خرید کمک کننده است .

 

جایگاه سازی برند  به عوامل زیر بستگی دارند :

1- بخش بندی کردن Category یعنی اینکه اولین بار تولید کننده هستیم یاهمه با هم اعلام می‌کنیم اولین نفر هستیم یا یک نفر اعلام می کند من هم اولین نفر هستم 2- image انجمن 3- Unique product feature ویژگی های منحصر بفرد محصول 4-  benefit مزیت محصول برای مشتری 5-  product   users استفاده کنندگان از محصول

 

گام اول ساخت برند سه مرحله  می باشد : جایگاه سازی برند -  معرفی این جایگاه به بازار از طریق المان های برند و  خلق تصویر و ادراک یا ذهنیت در ذهن مشتری

 گام دوم  ساخت برند از طریق کانال‌های یکپارچه ارتباطی بازاریابی : هر چقدر نام انتخاب شده مرتبط و مربوط به جایگاه برند باشد در خاطره ها ماندگار تر است .  مهم در انتخاب نام این است که در خاطره ها باقی بماند .  اسمی انتخاب شود که قابل توسعه باشد اگرمی‌خواهیم بین المللی باشیم کنترل کنیم که در فرهنگ های مختلف معنی بد ندهد . گاهی اوقات پیام‌آور منفعت و منافع کالا و خدمات  باشد گاهی اوقات اسم بایستی متمایز کننده باشد .و همینطور گاهی اوقات سادگی اسم بایستی مد نظر باشد .  ما در یک جهان بصری زندگی می کنیم , برای تصویرسازی جایگاه برند از سمبل ها استفاده مینمائیم . مهم‌ترین سمبل برای بستر سازی برند ها عبارتند از لوگو و مارک تجاری  اگر لوگو در  در  ذهن بماند تبدیل به Trade Mark می شود  که  حکم امضاء دارد .

گام سوم ساخت برند خلق تصویر می باشد : اگر  خلق تصویر برای همه  انجام شود موفقیت صورت گرفته .  ارتباط و داشتن فلسفه مشتری مداری  این مهم را انجام میدهد .

 

برندینگ چند لایه دارد :

لایه 1 ) چتر برند  یا  برند مادر  که نشان دهنده اطمینان و کیفیت است . مثلا تویوتا

لایه ۲ )  برند محصول که عملکرد را نمایش میدهد .  مثلاً لندکروزر

لایه  ۳)  برند مدل  ویژگی های جزئی عملکردی با قیمت را نمایش می دهد .  مثلاً پرادو یا VG - V8

 

دقت کنیم نگاه در برندینگ بلندمدت است اگر در مرحله اول محصول فروخته نشود کار سخت می شود.

در مقاطع مختلف کیفیت باید یکی باشد در مکانهای مختلف میز کیفیت باید یکی باشد محصول نیز باید یکی باشد .  مشتری باید بتواند از طریق کانالی که در اختیار دارد هر مشکلی که داشته باشد مرتفع کند .  شرکت بایستی توانایی داشته باشد که به مشتری القا کند مشکل شما حل خواهد شد. نتیجه موارد فوق به شکل خلاصه شامل اعتماد و دوست داشتن و رضایت می گردد .




فرایند مطرح کردن یک ایده تبلیغاتی در بازار

1- توجه به استراتژی پیام :  دقت کنیم این پیام تحت کنترل خودمان نیست و نکته مهم این است که مردم خریدارار چه پیامی هستند . این پیام از طریق آژانس تبلیغاتی وارد عمل می‌شود و تبدیل به  بصری شدن می گردد .  این پیام بسیار مهم است و  ایده ای است که مشتری را متقاعد می‌کند تا خرید انجام شود . هدف، استخراج پیشنهاد استثنایی فروش است USP یعنی Unique Selling Proposition

مرتبط بودن Relevant -  ایده ناب و اصلی داشتن Original و  تاثیر گذار بودن Impact  از جمله شرایط استخراج پیشنهاد استثنایی فروش یا پیام تبلیغاتی موثر است . (ROI). هنر اصلی اینست که بتوانیم زمین مشترک با مخاطب پیدا کنیم باید به چیزهایی ترکیب کنیم که برای مشتری مهم است .



اصولاً تبلیغات  را  سه گروه انجام می دهند :

 ابتدا تیم بازاریابی،  بازارهدف را مشخص میکند تحلیل می‌کنند و usb را پیشنهاد می نمایند . تیم دیگر هم ایده پردازی می کنند این گروه خلاق روی چیزی که در استراتژی فروش نمی‌توان به مردم گفت ، بصورت خلاقانه تأثیرگذاری دارند . تیم بعدی شرکت های تبلیغاتی هستند  و عموما اجرا کننده موارد بالا می باشند . استراتژی پیام زود به زود تغییر نمی کند  چرا که جهت‌گیری آتی شرکت بوده و  اگر دقت کنیم تیزر و بیلبورد ها تغییردارند ولی پیام ها تغییر نمی کند .

 

دو  روش برای نوشتن استراتژی پیام وجود دارد :

الف ) تکنیک تک جمله ای :

 هدف از نوشتن این پیام ارتباط با بازار این است که متقاعد کنیم   ………  بازار هدف را   شامل   ………    که برند     ………       دارای مزایای     ………       و دلایلی که بعد از آن مزایا می آیند …………... . لحن کلام باید …………………

مثال  کالای ABCرا در نظر بگیریم : هدف از پیام کالای ABCاین است که به صورت احساسی با مشتری ارتباط برقرار کرده و آنها را متقاعد کند که در صورت استفاده از آن میتوانند از مزایای ناملموس مثل زمانی که با خانواده می گذرانند بهره مند باشند لحن کلام باید نوستالژیک باشد.

دقت کنید پیام باید  legg داشته باشد یعنی در جاهای مختلف و در طول زمان قابل استفاده باشد

              

ب) روش سه مرحله ای :

مرحله اول  تعیین هدف از ارتباط با بازار که در این فاز سه مسیر وجود دارد : الف) هدف آگاهی و آموزش است و نبایستی انتظار داشت که خرید انجام شود.  ب ) هدف تغییر تصویر که در ذهن آدم ها شکل گرفته می باشد ج)  مسیر رفتاری

مرحله  دوم   شناسایی بینش بازار و مشتری :  که بعد از بخش بندی و انتخاب بازار هدف، بایستی تحلیل آغازشود .

مرحله سوم  انتخاب استراتژی فروش که در واقع استراتژی پیام با استراتژی فروش بسته می شود . فروش بر اساس benefit انجام میشود و این مزایا  به نوعی تعهد است  هر مزایایی دلیل میخواهد که یا منطقی است یا احساسی . بعضی اوقات بهتر است مزایا بشکل منفی نوشته شود مثلاً مصرف برق و آب زیاد و اعلام جیره‌بندی .  دقت کنیم مزایایی که مطرح میشوند برای مشتری هم باید اهمیت داشته باشد .



تفکر خلاق در برندینگ  تکنیک هایی دارد :

1)  خارج از جعبه فکر کردن  2 )  کنار زدن نرم های پذیرفته شده جامعه  3)  نگهداری چیزهای  بدون ربط  و ارتباط برقرا کردن بین آنها در زمان مناسب .

 

تکنیک های تفکر خلاق:

مجاورت غیرقابل انتظار

نگاه کردن به اشیا به شکل های مختلف

بستر اتفاق را عوض کردن

برعکس  یک کاری انجام دادن

دو ایده که به ظاهر به هم ربطی ندارند را به هم ربط دادن

حذف : در هر مشکلی وجود دارد که به آن مینیمال میگویند .

پارودی parody : دنبال ایده مسخره گشتن . منتها این ایده در ابتدا باید برای اطرافیان و آشنایان اجرا , تست شود .

 

فرایند چهار مرحله‌ای ایده پردازی شامل :

1) اکتشاف:  واقعیت‌های بازار و اطلاعات فروش وارد تیم و گروه شده و از طریق طوفان فکری حول ایده ثبت می‌گردند هر چقدر ساده تر و بیربط شاید مفیدتر باشد. اصلا نباید قضاوت شود. کمیت و تعداد ارزش دارد در یک جلسه ۲۰  دقیقه ای تعداد چند عدد ایده می توان استخراج کرد ؟  افرادی که ایده نداده اند بایستی برای ایده دادن تحریک شوند  - 2)  بینش : برق ایده در این جا زده می شود برخی اوقات یک ایده خلاق یک دفعه به ذهن می‌رسد برخی اوقات باید پخته شود و متافور:  بین دو چیز که به ظاهر ارتباطی باهم دارند وجه مشترک باید پیدا شود  - 3)  اجرا کردن برای 2 الی 3  نفر و ارزیابی است

 

آقای اوجیل وی معتقد است بعد از دیدن یک ایده ، باید از خودت  پنج سوال مطرح کنی :

1- آیا اولین بار با دیدن این ایده تعجب کردم ؟                   

2- با خودت  فکر نکردید چرا من به این  موضوع نپرداختم ؟

3- واقعاً این ایده منحصر به فرد است ؟

4- آیا با  استراتژی پیام تبلیغاتی همسوئی دارد ؟

5- آیا می‌تواند ۳۰ سال مورد استفاده قرار گیرد ؟

هنر واقعی این است که بین استراتژی پیام و ایده خلاق تعادل ایجاد شود .   وقتی ایده خلاق خیلی قوی‌تر از استراتژی  پیام است،  پیام شما در خاطره ها میماند  اما فروش موفقی نخواهید داشت .

گاهی اوقات پیام از ایده خلاق، قوی تر است .  پیام خسته کننده است و هیچ کسی به آن توجه نمی کند چه برسد به اینکه در خاطره ها باقی بماند.

 


نکاتی که در بروشور و کاتالوگ باید رعایت شود :

1-  سبک روایت پیام :  مثال  سبک اعلام خبر - سبک درام و ذات درام  که بیشتر در تیزرهای تلویزیونی بکار می رود . زمانی که استراتژی فروش احساسی باشد -  سبک تاییدی  که در اینجا استفاده از نفرات  مورد وثوق  و معروف  جامعه می باشد -  سبک میکروفون سخنگو  که بیشتر دیالوگ به مصاحبه انجام میشود مثل تبلیغات رادیویی -  سبک مشکل و راه حل  برای مثال در بیلبوردها سوالی را می پرسند و بعد از دوهفته پاسخ را ارائه می کنند  با این کار مردم کنجکاو می شوند و محصول حلال مشکل می شود -  سبک نمایش  برای محصولاتی که نقاط تمایز نشان دادنی دارند مثل اتومبیل -  سبک مقایسه  که در این روش هدف این است که بگوید من بهتر هستم -  سبک توضیحات کنار تصویر: توضیحاتی کنار تصویر نوشته می شود و مراحل مختلف استفاده از محصول توضیح داده می شود - شوخی و طنز  که این سبک برای محصولاتی که تمایز  زیادی ندارند به کار می رود -  سبک کارتون و انیمیشن  برای پروژه های که  هیچ ساختی انجام  نشده - سبک افکت های مخصوص  شامل بدلکاری که هر دو اینها در تکنیکهای سینمایی کاربرد دارد  .

2-  لحن و شکل پیام :  تجاری - جدی -  ترسناک - همدردانه

اما دقت کنیم از چه لحنی نباید استفاده کنیم :  زبان معمولی بازاریابی و تخصصی استراتژی و  لحن هایی که در آن فصل فروشی است و  لحظه هایی که نصیحت کردن دارد -  زرق و برق های الکی و دروغ های چاپلوسانه -  از خود تعریف کردن -  لحن هایی که مشتری را تحقیر میکند -  لحن های کلیشه ای و لحن های امیدبخش

3- متن شعار چگونه و چه چیزی باشد

4-  تصاویر مورد استفاده چیست

5-  تصاویر و تعابیر با هم یکپارچگی داشته باشند .



AIDA: فرمول تهیه بروشور و کاتالوگ

 توجه  attention  - علاقه interest - بدنه desire and body copy - جمع بندی action

 برای  متقاعد کردن مردم باید از طریق زبان خود مردم استفاده کرد. زبانی که با آن فکر میکنند وهمینطور  با آن صحبت می کنند .  

 بیلبورد  رسانه ای ست که بیشتر از ۱۵ ثانیه مهلت ندارد .  پیام باید انقدر قوی باشد که بتواند مخاطب را جلب کند .

 

 گرافیست ها برای تصویرسازی از سه سبک استفاده می نمایند :

 1- تمرکز روی یک آدم و محصول را از نزدیک نشان می دهند

2-  بدون روتوش و ادیت

3- استفاده از تکنیکهای دوربین مثل رنگ نور افکت  مسئله مواد غذایی،  اشتها را تحریک میکند .

4- فضای سفید : نه عکس است  و نه  تصویر- این فضا کاملا خالی و برای برندهای لوکس مورد استفاده قرار می گیرد .

 

 

نوع فونت باید با شخصیت برند هماهنگ باشد بعضی از آنها فانتزی و بعضی دیگر سلطنتی و بعضی دیگر نامبارک هستند این بستگی به نوع برند و نوع شخصیت دارد . تنظیمات در تبلیغات بسیار حائز اهمیت می باشند این تنظیمات می تواند تبلیغات را دگرگون کند .

برای افزایش شانس دیده شدن تبلیغات باید ۶۰ تا ۷۰ درصد آن تصویری باشد .  تحقیقات تخصصی نشان داده  تبلیغاتی که بیش از ۸۲ درصد آن تصویری باشد بیشترین نرخ توجه را دارند .

انسجام ظاهری در تبلیغات شامل تکراریک  تصویر خاص -  تکرار شعار- تکرار صدا - تکرار یک کارکتور- تکرار سمبل ها و لوگو ها -تکرار یک حس و احساسات - تکرار یک تم می باشند.

 

رسانه:

رسانه همان پیام است و نوع رسانه در محتوا تاثیرگذار می باشد  . قدرت دست رسانه‌هاست . مأموریت اصلی رسانه این نیست که مخاطب را در معرض پیام قرار دهد .   رسانه می‌تواند یک چیز را خیلی با ارزش و بی ارزش بکند .  انتخاب رسانه و ابداع آن واقعاً هنر است .

 

انواع رسانه ها :

1- رسانه های چاپی مثل روزنامه و مجله و دایرکتوری

2- رسانه های بخش انبوه  همانند رادیو و تلویزیون

3-  رسانه هایی که بیرون از خانه دیده می شود مثل پوستر و بیلبورد

4-  رسانه های تعاملی  همانند اینترنت و تلفن




گردآوری مطالب : ابوالفضل رهنمایی

بر اساس یادداشتهای شخصی از دوره  MBA  دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران ، آقای دکتر اخلاصی

 


Copyright © 2017 ASIANICK Co. All Rights Reserved | Designed & powered by grandsiteco.com